Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och körsbärstrifle

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Underbart god dessert!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och vispa ner i äggsmeten tillsammans med smöret. Häll smeten i en rund form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 25 min. Låt kallna. Tryffel: Grovhacka chokladen. Koka upp grädden med honungen i en kastrull. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen. Rör tills chokladen smält och tryffeln är jämn och blank. Låt kallna i rumstemperatur ca 2 timmar.
  2. Kärna ur körsbären och marinera dem i likören ca 15 min. Ta undan ½ dl av chokladtryffeln. Vispa grädden lätt och vänd ner hälften i den större mängden chokladtryffel. Bryt kakan i bitar och lägg en tredjedel av bitarna i bottnen av en serveringsskål. Strö över en tredjedel av körsbären med likören. Klicka över lite av chokladmoussen och vispgrädden. Fortsätt att varva kaka, körsbär med likör, chokladmousse och grädde. Avsluta med att ringla över den sparade chokladtryffeln. Garnera med körsbär.Servera genast eller låt stå kallt till servering. Desserten är hållbar 2-3 dagar i kylen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.