Rulltårtor är festliga och enkla att baka. Denna innehåller krämig chokladkräm inlindad i en saftig kokos- och chokladrulle.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao och vänd ner det ihop med vattnet i äggsmeten. Vänd till sist ner kokos i smeten. Bred ut smeten jämnt på en plåt med ett bakplåtspapper, ca 30x40 cm. Grädda bottnen mitt i ugnen i ca 5 minuter. Stjälp upp bottnen på ett sockrat bakplåtspapper, dra av papperet och låt bottnen kallna under en bakduk.
- Chokladsmörkräm:
Blanda ihop smör och äggulor med en elvisp. Tillsätt resten av ingredienserna och vispa lite till.
- Bred ut krämen jämnt på bottnen. Rulla ihop bottnen från långsidan till en rulle. Förvara rullen i kylen inlindad i ett bakplåtspapper med skarven nedåt.
- Pudra florsocker på rullen och ringla smält choklad över den vid servering.
Publicerat den
9 maj 2015
Liknande recept
Skriv kommentar