Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kokostarte

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Små kakor med lite knastrig botten och krämig chokladtryffel. Lite flingsalt på toppen ger en fin smakbrytning mot chokladen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kör kexen i en mixer till smulor. Häll i det smälta smöret. Kör i 30 sekunder till. Blanda med kokosflingor. tryck ut degen i små veckade formar, ca 6 cm i diameter upptill.
  3. Grädda kakorna mitt i ugnen i 10-15 minuter eller tills degen stelnat och fått fin färg.
  4. Värm grädden i en kastrull. Tillsätt smöret och låt det smälta. Bryt chokladen i bitar och rör till en jämn smet. Låt svalna.
  5. Strö lite salt på botten av varje form. Häll på fyllningen. Ställ i kylen över natten. Servera med lite flingsalt på toppen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.