Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och kolatårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Det absolut godaste i chokladväg jag ätit!! Tack Maria för detta recept!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten.
  3. Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
  4. Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30–40 minuter.
  5. Rör ner matfettet och låt svalna. Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
  6. Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.