- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Det absolut godaste i chokladväg jag ätit!!
Tack Maria för detta recept!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C.
- Smält matfettet till kakan i en kastrull. Rör ner socker och ägg i kastrullen. Blanda samman mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kakao. Vänd ner detta i smeten.
- Häll i smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen i 20–25 minuter. Låt svalna.
- Blanda alla ingredienser till kolakrämen utom matfettet i en hög kastrull (ej alltför vid nedtill). Koka långsamt tills den tjocknat ordentligt, det tar 30–40 minuter.
- Rör ner matfettet och låt svalna. Lägg tårtan på ett fat. Bre över kolakrämen i ett tjockt lager och låt stelna.
- Garnera med exotiska frukter, t ex physalis, passionsfrukt och färska fikon. Hallon passar också bra på kolakrämen
Publicerat den
20 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar