Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och limetryffeltårta

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jättesmaskig tårta. Man kan variera sig med smaker på tryffelsmeten, t ex mint och vanilj, mörk choklad eller vit choklad...jättegod!!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp ut en rundel ur ett bakplåtspapper och lägg i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter. Smörj kanterna.
  2. Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen ifrån plattan och rör ner socker, vaniljsocker och kakao. Rör ner äggen ett i sänder och till sist vetemjölet. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen, 200º i 18 minuter.
  3. Låt kakan kallna i formen. Stjälp sedan upp den på ett fat och ta bort bakplåtspappret. Diska formen och lägg tillbaka kakan däri.
  4. Tryffelsmeten: Grovhacka chokladen. Koka upp vispgrädde och limejuice. Ta kastrullen ifrån plattan. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Rör sedan ner det mjuka smöret klickvis till en slät smet.
  5. Färga tryffeln med karamellfärg. Häll den jämnt över kakan och ställ kallt att stelna. Skär försiktigt runt kanten med en vass kniv och lossa kanten från botten. Lyft över kakan på ett fat och pudra eventuellt över kakao. Garnera med grädde och bitar av färsk lime.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.