- Serverar: 8-10 portioner
- Tid: 20 minuter
Skriv ut
Jättesmaskig tårta. Man kan variera sig med smaker på tryffelsmeten, t ex mint och vanilj, mörk choklad eller vit choklad...jättegod!!!
Instruktioner
- Klipp ut en rundel ur ett bakplåtspapper och lägg i en form med löstagbar botten, 26 cm i diameter. Smörj kanterna.
- Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen ifrån plattan och rör ner socker, vaniljsocker och kakao.
Rör ner äggen ett i sänder och till sist vetemjölet.
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen, 200º i 18 minuter.
- Låt kakan kallna i formen. Stjälp sedan upp den på ett fat och ta bort bakplåtspappret. Diska formen och lägg tillbaka kakan däri.
- Tryffelsmeten:
Grovhacka chokladen.
Koka upp vispgrädde och limejuice. Ta kastrullen ifrån plattan. Lägg i chokladen och rör tills den smält. Rör sedan ner det mjuka smöret klickvis till en slät smet.
- Färga tryffeln med karamellfärg. Häll den jämnt över kakan och ställ kallt att stelna.
Skär försiktigt runt kanten med en vass kniv och lossa kanten från botten.
Lyft över kakan på ett fat och pudra eventuellt över kakao. Garnera med grädde och bitar av färsk lime.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar