Mörk blockchoklad av god kvalitet i rejäla bitar gör smak åt degen i dessa kakor.
Instruktioner
- Häll havregryn i en matberedare. Tillsätt mjöl, bakpulver, bikarbonat, socker och hälften av chokladbitarna. Kör till en "sandig" blandning.
- Rör ihop smör, ägg, nöthack och resten chokladbitarna i en skål. Tillsätt blandningen från matberedaren och blanda väl med en träslev eller händerna.
- Forma valnötsstora bollar med händerna. Sprid ut kakorna på plåtarna och platta till dem lite med baksidan av en gaffel. Grädda i 190 grader i 12-15 minuter tills kakorna nästan antagit en fast form.
- Låt kakorna svalna ett par minuter på plåtarna och lägg över dem sedan att svalna helt på galler.
- Förvara kakorna i luftät burk och ät inom fem dagar eller frys upp till en månad.
Publicerat den
16 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar