Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad- och pistaschmuffins

 
Skriv ut

Blir 6-8 stora muffins, men givetvis kan dom göras i mellan stora muffinsformar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200º.
  2. Rosta nötterna i ugnen ca 5 minuter. Låt dem kallna. Häll nötter och mjöl i en matberedare och kör tills det blir finmalet.
  3. Vispa smör och florsocker lätt och krämigt med elvisp. Rör ner nötblandningen, kakao och kardemumma i smör- och sockerblandningen.
  4. Rör ner äggvitorna och chokladbitarna och blanda till en slät smet.
  5. Placera stora muffinsformar i ett muffinsbleck. Skeda över smeten i formarna, fyll upp till 2/3. Grädda 25-30 minuter för stora muffins och ca 15 minuter för mellanstora muffins.
  6. Låt dem kallna på galler. Garnera med siktat florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.