Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Choklad Tryffeldröm

 
  • Serverar: 16 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En riktig god mäktig chokladtårta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladbotten: smält matfettet och låt svalna. Blanda matfett, socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och rågmjöl i en stor bunke. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 175 grader ca 25 min. Låt svalna och ta sedan bort bakpappret.
  2. Chokladtryffel: Hacka chokladen och lägg den i en stor bunke. Koka upp grädde och socker, häll blandningen över chokladen, rör så att chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt chokladtryffeln stå i rumstemperatur i 4 timmar.
  3. Bred chokladtryffeln över tårtan och garnera med hallon, jordgubbar och sikta över florsocker.
  4. Servera med vispad grädde!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.