- Serverar: 16 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En riktig god mäktig chokladtårta!
Instruktioner
- Chokladbotten:
smält matfettet och låt svalna. Blanda matfett, socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och rågmjöl i en stor bunke. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna och grädda i 175 grader ca 25 min. Låt svalna och ta sedan bort bakpappret.
- Chokladtryffel:
Hacka chokladen och lägg den i en stor bunke. Koka upp grädde och socker, häll blandningen över chokladen, rör så att chokladen smälter. Tillsätt därefter smöret och blanda till en slät smet. Låt chokladtryffeln stå i rumstemperatur i 4 timmar.
- Bred chokladtryffeln över tårtan och garnera med hallon, jordgubbar och sikta över florsocker.
- Servera med vispad grädde!
Publicerat den
20 augusti 2010
Liknande recept
Skriv kommentar