Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrownies med minttryffel

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En underbart god chokladbrownie med ett lager minttryffel ovanpå. Mmmm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en fyrkantig teflonkakform, gärna med löstagbar kant, ca 26x26 cm.
  2. Blanda smör, socker, kakao, sirap, salt och vanijsocker i en degblandare med vinge eller med en elvisp.
  3. Blanda i äggen och vänd i mjölet. Vänd sist ner nötterna. Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
  4. Koka upp grädden. Lägg den hackade vita chokladen i en bunke och häll den varma grädden över chokladen. Rör tills allt har smält och blandats till en jämn tryffelsmet. Droppa i mintoljan och häll tryffeln över brownien.
  5. Ställ in kakan i kylen 3-4 timmar. Skär upp kakan i bitar och servera med jordgubbar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.