En underbart god chokladbrownie med ett lager minttryffel ovanpå. Mmmm!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj och mjöla en fyrkantig teflonkakform, gärna med löstagbar kant, ca 26x26 cm.
- Blanda smör, socker, kakao, sirap, salt och vanijsocker i en degblandare med vinge eller med en elvisp.
- Blanda i äggen och vänd i mjölet. Vänd sist ner nötterna.
Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter. Låt kakan kallna.
- Koka upp grädden. Lägg den hackade vita chokladen i en bunke och häll den varma grädden över chokladen. Rör tills allt har smält och blandats till en jämn tryffelsmet. Droppa i mintoljan och häll tryffeln över brownien.
- Ställ in kakan i kylen 3-4 timmar. Skär upp kakan i bitar och servera med jordgubbar.
Publicerat den
26 november 2009
Liknande recept
Skriv kommentar