Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladbrylé med mild apelsinsmak

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En annorlunda variant av créme brulée med choklad och apelsin. Denna måste provas!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg stång och frön i en kastrull och häll på grädde och mjölk. Koka upp. Grovhacka chokladen och lägg i en bunke.
  2. Häll den varma gräddblandningen över och rör tills chokladen har smält. Vispa ihop ägg och socker lätt och vänd ner i chokladblandningen. Täck med plast och ställ kallt, gärna över natten.
  3. Sätt ugnen på 125 grader.
  4. Häll smeten i väl smorda portionsformar och placera i en långpanna. Häll vatten i pannan så att det når till hälften av formarna. Grädda mitt i ugnen i 45-55 minuter.
  5. Strö råsocker på brylén och bränn av med en gasbrännare. Du kan också placera formarna högst upp i ugnen på 250 grader 3 minuter med luckan på glänt.
  6. Garnera med apelsinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.