Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladcheesecake med kanelkokta fikon

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Så ljuvligt gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Cheesecake: Sätt ugnen på 80°C. Smält chokladen. Koka upp philadelphiaost och grädde. Drag från värmen och tillsätt chokladen under omrörning. Låt svalna något och tillsätt ägget.
  2. Rör till en jämn smet och fördela i fyra portionstallrikar eller formar. Grädda i ugn ca 20 min. De ska kännas lite lösa i konsistensen. Låt svalna något.
  3. Vid servering: Smula digestivekexen och passera dem genom grovmaskig sil. Fördela smulorna över portionsformarna.
  4. Fikon: Koka upp socker, vatten och kanel. Låt sjuda ett par minuter tills sockret har löst sig. Stick en grov nål genom skalet på fikonen. Lägg dem i den varma lagen och låt dra ca 5 min. Ställ svalt.
  5. Servering: Servera chokladcheesecake med avrunna halverade fikon och eventuellt en klick crème fraiche.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.