Såväl inkråm som den tjusiga toppingen får smak av hallon. Sött, syrlig och riktigt mumsigt sommarfika!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret i en kastrull. Bryt chokladen i mindre bitar och smält på svag värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta från värmen och låt svalna något.
- Vispa upp äggen med sockret. Rör ner chokladsmöret.
Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
- Fördela smeten i muffinsformar, gärna ställda i en muffinsplåt.
Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
- Gröp ur lite av inkråmet ur varje cupcake. Smula sönder det grovt i en bunke. Mosa hallonen och blanda med inkråmet. Fyll varje cupcake med hallonröra.
- Mixa hallonen fint i stavmixer eller i en matberedare till toppingen. Passera ev genom en sil för att få den helt slät.
Vispa samman hallonpuré, philadelphiaost och florsocker i en bunke, gärna med elvisp. Tilllsätt vispgrädden lite i taget och fortsätt vispa till en fluffig topping.
- Spritsa eller klicka på toppingen på muffinsen och garnera med hallon.
Publicerat den
23 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar