Läckra chokladcupcakes fyllda med marabouchokladbitar och med maraboufrosting samt nonstop ovanpå.
Val av chokladkaka är självklart upp till dig. Jag testade marobou-daim i smeten och marabou-polka i frostingen, var supergott!
Instruktioner
- Cupcakes:
Sätt ugnen på 200 grader om du vill göra stora muffins, och 225 grader om du vill göra små.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör och gräddfil. Blanda vetemjöl, kakao, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
- Hacka den första chokladkakan (den som du vill ha i smeten) i små bitar, ex. 4 bitar per chokladruta. Rör ner bitarna i smeten med en sked.
- Placera ut pappersformar på en plåt. Om du använder bullformar kan du för säkerhets skull använda två per muffin. Fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
- Frosting:
Rör samman det rumstempererade smöret och philadelphiaosten med hjälp av en elvisp.
- Smält den andra chokladkakan över vattenbad och blanda sedan ner det i frostingen.
- Häll ner florsockeret lite i taget och vispa till en jämn smet.
- Bred eller spritsa ut frostingen över dina avsvalnade cupcakes.
Ha sedan på nonstopen.
Publicerat den
24 juli 2011
Liknande recept
Skriv kommentar