Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladfondant med mandelyoghurtglass och bär

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Tänk på att förbereda smeten i förväg så den hinner stå ett bra tag i kylskåp, gärna över natten. Då går det bättre att få den underbara, flytande chokladkärnan. Sedan gräddas läckerheterna strax innan serveringen.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladfondanten: Smörj 8–10 små raka ugnssäkra formar generöst smör. Pudra med siktad kakao, skaka runt och häll av överflödigt socker.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg dem i en rätt rymlig skål placerad över en mindre kastrull med sjudande vatten. Lägg i det rumsvarma smöret när chokladen smält och låt också det smälta. Tillsätt de 3 äggen, ett i taget och rör om ordentligt.
  3. Vispa äggulor och socker ljust och pösigt. Vänd med slickepott ner chokladkrämen, lite i taget. Sikta sist ner mjölet och rör sedan i smeten så lite som möjligt.
  4. Fyll formarna till drygt 3/4. Täck formarna med plastfilm och placera brickan i kylskåpet några timmar eller över natten.
  5. Grädda fondanterna strax före serveringen i 180 graders ugnsvärme, ca 6–7 minuter för metallformar eller ca 8 minuter för porslinsformar. Bakelserna ska puffa upp sig lite men inte alls bli genombakade. De ska förbli helt flytande inuti.
  6. Stjälp upp dem på tallrikar och servera dem nygräddade och varma tillsammans med glass och bär. Sikta lite florsocker över.
  7. Mandelyoghurtglass: Rör vaniljglassen mjuk. Blanda med yoghurt och rostad mandel. Frys glassen igen. Tag fram medan fondanterna gräddas.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • benjamin39 28 december 2010

    Underbart!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.