Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglaserade apelsinmuffins

 
  • Serverar: 18 portioner
Skriv ut

Superenkla och supergoda. Apelsin och choklad är som bekant, en fin smaksättning.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Smaksätt med rivet skal och saft av apelsin. Blanda mjöl,bakpulver och vaniljsocker och rör ner det i smeten.
  2. Fördela smeten i ca: 18 st muffinsformar.
  3. Grädda mitt i ugnen i 225 grader, ca: 10 minuter.
  4. Riv under tiden chokladen grovt på rivjärn.
  5. Tag ut muffinsen ur ugnen och strö på valfri mängd riven choklad. Låt smälta och bred ut ett jämnt lager med en kniv på muffinsen. Strö på strössel eller kokos.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.