Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladglaserad chokladkaka med knäckebröd

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Det här receptet såg jag på Recept nu. Har inte provat det. Men det såg spännande ut med en botten av knäckebröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp ugnen till 175º. Rör smör och socker luftigt i en skål. Tillsätt äggulorna, en åt gången, och rör om kraftigt.
  2. Rör ner malda mandlar, salt och kakaopulver. Vispa äggvitorna till styvt skum i en annan skål och vänd ner det i äggsmeten tillsammans med ströbrödet.
  3. Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 20 minuter.
  5. Stick en provsticka i mitten; när den är torr är kakan klar.
  6. Ta ut kakan och låt den kallna.
  7. Chokladglasyr: Rör rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och kakaopulver luftigt.
  8. Bred glasyren över kakan och strö över rostade mandlar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.