Det här receptet såg jag på Recept nu. Har inte provat det. Men det såg spännande ut med en botten av knäckebröd.
Instruktioner
- Värm upp ugnen till 175º.
Rör smör och socker luftigt i en skål.
Tillsätt äggulorna, en åt gången, och rör om kraftigt.
- Rör ner malda mandlar, salt och kakaopulver.
Vispa äggvitorna till styvt skum i en annan skål och vänd ner det i äggsmeten tillsammans med ströbrödet.
- Smöra och mjöla en form med löstagbar kant, cirka 23 cm i diameter.
- Häll smeten i formen och grädda kakan i cirka 20 minuter.
- Stick en provsticka i mitten; när den är torr är kakan klar.
- Ta ut kakan och låt den kallna.
- Chokladglasyr:
Rör rumsvarmt smör, socker, vaniljsocker och kakaopulver luftigt.
- Bred glasyren över kakan och strö över rostade mandlar.
Publicerat den
28 maj 2008
Liknande recept
Skriv kommentar