Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladhjärtan

 
  • Serverar: 30-35 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Kakor med mandelmassa och fyllning med både mörk och ljus choklad.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader
  2. Riv mandelmassan och rör ner den med matfettet. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Det går bra att göra den i matberedare med kniv.
  3. Låt degen vila i kylskåpet en timme. Ta fram degen och kavla ut den till ca 4 mm tjock kaka. Ta ut hjärtan med mått. Lägg på bakpapper och grädda i ca 10 min eller tills kakorna fått färg och känns klara. Låt svalna.
  4. Smält den mörka chokladen och riv eller flisa den ljusa med en kniv. Pensla hjärtana med smält choklad och dekorera med den ljusa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.