Fantastiskt god långpannekaka där choklad och apelsin gifter sig fint tillsammans!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
- Smält smör och socker tillsammans på medelvärme. Vispa ihop ägg, kakao, vaniljsocker, kaffepulver och bakpulver. Rör i smör- och sockerblandningen och vänd i mjölet.
- Klä en liten långpanna med bakplåtspapper, 25x30 cm. Häll i smeten och grädda kakan 20 minuter. Höj värmen till 175 grader och grädda ytterligare 5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna något.
- Smält smöret och chokladen tillsammans över ett vattenbad. Blanda florsocker, kaffe och kakao i en bunke och rör i chokladsmöret.
- Bred glasyren över den rumstempererade kakan. Låt glasyren stelna, pudra över lite kakao och skär upp i bitar.
- Servera gärna kakan med en klick lätt vispad grädde.
Publicerat den
18 februari 2014
Liknande recept
Skriv kommentar