Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med apelsinglasyr

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

Fantastiskt god långpannekaka där choklad och apelsin gifter sig fint tillsammans!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Smält smör och socker tillsammans på medelvärme. Vispa ihop ägg, kakao, vaniljsocker, kaffepulver och bakpulver. Rör i smör- och sockerblandningen och vänd i mjölet.
  3. Klä en liten långpanna med bakplåtspapper, 25x30 cm. Häll i smeten och grädda kakan 20 minuter. Höj värmen till 175 grader och grädda ytterligare 5 minuter. Ta ut kakan och låt den svalna något.
  4. Smält smöret och chokladen tillsammans över ett vattenbad. Blanda florsocker, kaffe och kakao i en bunke och rör i chokladsmöret.
  5. Bred glasyren över den rumstempererade kakan. Låt glasyren stelna, pudra över lite kakao och skär upp i bitar.
  6. Servera gärna kakan med en klick lätt vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.