Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med cognacsfikon

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

En festlig och mastig kaka eller tårta om man så vill kalla den.

Ingredienser

Instruktioner

Värm ugnen till 175ºC. Pensla en rund bakform med löstagbar botten, 22 cm i diameter, med smält smör och bröa ordentligt runt om. Rör smör, choklad och socker i en kastrull och låt smälta ihop på svag värme tills det hela blivit en slät smet. Rör i äggen, ett i taget och sedan mjöl och bakpulver. Grädda i ca 20 minuter, kakan ska vara ganska kladdig. Låt kakan svalna i formen. Lossa den ur formen när den kallnat. Lägg den på ett smörpapper. Bryt chokladen till glasyren i bitar och lägg i en skål med matfettet. Låt allt smälta i vattenbad eller i mikron på högsta effekt ca 1½ minut. Flytta över kakan tillsammans med smörpapperet på ett fat och glasera runt om med hjälp av en kniv. Låt stå i kylen och tag sedan försiktigt bort smörpapperet. Servera med inlagda fikon i cognac.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.