Instruktioner
Värm ugnen till 175ºC. Pensla en rund bakform med löstagbar botten, 22 cm i diameter, med smält smör och bröa ordentligt runt om.
Rör smör, choklad och socker i en kastrull och låt smälta ihop på svag värme tills det hela blivit en slät smet. Rör i äggen, ett i taget och sedan mjöl och bakpulver.
Grädda i ca 20 minuter, kakan ska vara ganska kladdig. Låt kakan svalna i formen. Lossa den ur formen när den kallnat. Lägg den på ett smörpapper.
Bryt chokladen till glasyren i bitar och lägg i en skål med matfettet. Låt allt smälta i vattenbad eller i mikron på högsta effekt ca 1½ minut.
Flytta över kakan tillsammans med smörpapperet på ett fat och glasera runt om med hjälp av en kniv. Låt stå i kylen och tag sedan försiktigt bort smörpapperet. Servera med inlagda fikon i cognac.