Blanda samman kakao, mjölk och 1 dl av sockret i en kastrull. Låt det koka upp under omrörning. Låt blandningen kallna.
Rör matfett och resterande socker ljust och poröst. Tillsätt äggen ett och ett under fortsatt kraftig omrörning.
Hacka mandeln och blanda samman den med mjöl och bakpulver. Rör ner det växelvis med chokladmjölken i smeten. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form ca: 24 cm i diameter eller i kålform som rymmer ca: 1½ liter. Grädda kakan i nedre
delen av ugnen ca: 45-50 minuter eller tills kakan fått fin färg och känns torr. Låt kakan svalna lite innan den stjälps upp och får kallna.
Dela chokladen i mindre bitar. Lägg dem i en liten kastrull tillsammans med grädden. Låt chokladen smälta i grädden. Låt chokladen smälta i grädden på svag värme. Låt glasyren kallna och bli tjock. Bred glasyren över den kalla kakan. Garnerna den med hallon.