Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med hallongrädde

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mustig chokladkaka med fluffig rosa grädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Spänn fast ett bakplåtspapper i en rund form ca 24 cm i diameter.
  2. Smält smöret i en kastrull, ta den från plattan och lägg ner chokladen i bitar. Rör tills den smält.
  3. Vispa ägg, socker, vanilj och salt poröst. Rör ner mjöl och chokladblandningen.
  4. Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt kallna på galler.
  5. Vispa grädden, blanda med florsocker och mosade hallon.
  6. Servera kakan med grädden och garnera med hallon och mynta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.