En riktigt hög och imponerande kaka med många lager.
Mellan bottnarna göms en chokladtryffel smaksatt med whisky och kaffe.
Instruktioner
- Smörj två lika stora bakformar med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret och vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner smöret och mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt slutligen vattnet och fördela smeten i de två formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
- Hacka chokladen till tryffeln ganska fint och lägg hacket i en bunke. Mät upp kafffepulvret i samma bunke. Koka upp vispgrädden tillsammans med honungen och slå den heta gräddblandnignen över chokladen och kaffepulvret.
Rör tills chokladen har smält och tillsätt då smöret i små klickar.
- Blanda noga och häll sedan i whiskyn. Rör eller mixa med mixerstav tills tryffeln blir blank och jämn och låt den sedan stå och stelna i rumstemperatur till nästa dag.
- Dela chokladkakorna i två eller tre bottnar vardera. Blanda kaffe och whisky och pensla bottnarna med vätskan för att göra dem saftiga och smakrika. Lägg hälften av tryffeln i en bunke och vispa någon minut med elvisp för att göra fyllningen lite luftigare.
Spara den andra hälften till glasyr.
- Lägg ihop bottnarna med ett tunt lager tryffelglasyrfyllning på varje botten och bred sedan resten av tryffelglasyren på kakans kanter och topp.
Publicerat den
28 maj 2009
Liknande recept
Skriv kommentar