Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med irish coffee-tryffel

 
Skriv ut

En riktigt hög och imponerande kaka med många lager. Mellan bottnarna göms en chokladtryffel smaksatt med whisky och kaffe.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj två lika stora bakformar med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter. Smält smöret och vispa upp ägg och socker lätt. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner smöret och mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt slutligen vattnet och fördela smeten i de två formarna och grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter.
  2. Hacka chokladen till tryffeln ganska fint och lägg hacket i en bunke. Mät upp kafffepulvret i samma bunke. Koka upp vispgrädden tillsammans med honungen och slå den heta gräddblandnignen över chokladen och kaffepulvret. Rör tills chokladen har smält och tillsätt då smöret i små klickar.
  3. Blanda noga och häll sedan i whiskyn. Rör eller mixa med mixerstav tills tryffeln blir blank och jämn och låt den sedan stå och stelna i rumstemperatur till nästa dag.
  4. Dela chokladkakorna i två eller tre bottnar vardera. Blanda kaffe och whisky och pensla bottnarna med vätskan för att göra dem saftiga och smakrika. Lägg hälften av tryffeln i en bunke och vispa någon minut med elvisp för att göra fyllningen lite luftigare. Spara den andra hälften till glasyr.
  5. Lägg ihop bottnarna med ett tunt lager tryffelglasyrfyllning på varje botten och bred sedan resten av tryffelglasyren på kakans kanter och topp.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.