En riktig chokladdröm med en touch av lavendelblommor. En god glasyr täcker hela kakan.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret. Dela chokladen i mindre bitar och låt den smälta i smöret. Vispa ägg, socker, vaniljsocker och lavendel luftigt. Rör ner smörblandningen i äggsmeten. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke. Vänd ner mjölblandningen i smeten och häll den i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 20-25 minuter. Låt den svalna.
- Glasyr:
Värm grädden i en kastrull. Lägg chokladen och smöret i kastrullen och rör tills allt har smält. Ta kastrullen från värmen och låt glasyren svalna.
- Bred glasyren över den avsvalnade kakan och garnera med färska eller torkade lavendelblommor och jordgubbar eller hallon. Servera gärna lättvispad grädde till kakan.
Publicerat den
18 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar