Smakrik chokladkaka med en härlig fluffig glasyr.
Instruktioner
- Rör smör, socker och vaniljsocker i en skål tills den är ljus och luftig. Rör ner äggen, ett i taget.
Smält chokladen i en skål över vattenbad. Rör i mjölken gradvis. Låt det svalna.
- Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Rör ner choklad och mjöl blandningen i äggsmeten.
Häll smeten i en smord ugnsfast form ca 1,2 liter.
Sätt ugnen på medelvärme, ca 160 grader och grädda i ca 50 minuter.
Känn efter med en sticka om kakan är färdig.
Vänd upp på ett fat för att svalna.
- Förbered glasyren undertiden.
Värm marshmallows och mjölk på låg värme i en liten kastrull tills marshmallowsen är helt smält.
Ta bort från plattan och låt dem svalna.
- Vispa äggvitorna tills de bildar mjuka toppar. Tillsätt socker och vispa tills de bildar styva toppar.
Lägg ner äggvitorna i den avsvalnade marschmallows blandningen och ställ den åt sidan i 10 minuter.
- När kakan är kall täcks toppen och sidorna med marschmallows glasyr.
Strö över riven choklad och servera hallon till.
Publicerat den
12 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar