Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med mild mintsmak

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tårtan blir godare för varje dag den står i kylskåpet. Köp pepparmintsolja från apoteket, den smakar allra bäst.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smör, choklad och after eight i en kastrull och låt svalna. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
  2. Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen. Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
  3. Smält smör, grädde och after eight till glasyren. Smaksätt med pepparmintsolja. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
  4. Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med after eight runt kanten och mynta. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.