Tårtan blir godare för varje dag den står i kylskåpet.
Köp pepparmintsolja från apoteket, den smakar allra bäst.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smör, choklad och after eight i en kastrull och låt svalna.
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Blanda ner chokladsmöret. Sikta ner vetemjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Klä bottnen på en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter med bakplåtspapper.
Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Kakan är klar när den släpper kanterna och nästan har stannat i mitten när man skakar formen.
Låt svalna och låt kakan stå kvar i formen.
- Smält smör, grädde och after eight till glasyren. Smaksätt med pepparmintsolja. Häll glasyren över kakan. Låt stelna i kylen 2-3 timmar.
- Lossa kakan från formen med hjälp av en kniv och garnera med after eight runt kanten och mynta.
Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Publicerat den
28 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar