Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med nöttäcke

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Den här kakan är perfekt till picknicken eller knytkalaset. Baka på en stor plåt, dela i lagom stora bitar och sen är det bara att se dem försvinna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en form som är 33x23 cm och klä den med bakplåtspapper.
  2. Lägg chokladen och 150 g av smöret i en stor gryta som rymmer ca 3 liter. Hetta upp på medelvärme tills chokladen och smöret har smält. Ta av från värmen och låt svalna något.
  3. Vispa ner strösocker och vaniljsocker tills allt är väl blandat. Vispa ner äggen ett åt gången. Rör ner filmjölken.
  4. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Rör ner mjölblandningen i grytan och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och grädda i ugnen cirka 30 minuter. Prova med en sticka, den ska vara torr när du drar ut den ur kakan. Låt svalna 15 minuter.
  5. Sätt ugnen på grillvärme. Smält resten av smöret i en gryta och rör ner mjölk. Blanda nötter, kokos och muscovadosocker i en skål. Rör ner smöret och mjölken. Bred nötblandningen över kakan. Ställ in i ugnen en-två minuter. Servera kakan varm eller rumstempererad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • bettan54 6 januari 2012

    Hejsan Hur mycket filmjölk ska det vara?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.