Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med päronsmak

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Mitt eget påhitt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader. Jag använder varmluftsugn på jobb.
  2. Smörj och bröa en avlång sockerkaksform.
  3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
  4. Smält smör och mjölk ihop på låg värme.
  5. Blanda bakpulver, kakao och vetemjöl i bunke.
  6. Rör ner de torra ingredienserna och smör/mjölkblandningen växelvis i äggsockersmeten.
  7. Rör till sist ner juice, saft eller cider i smeten. Vill man göra kakan extra festlig så prova att smaksätta med Baja Päronlikör. Där behövs nog inte fyllt så mycket som 1 dl. Prova dig fram.
  8. Grädda kakan nederst i ugnen i ca 35-45 minuter. Tiden kan variera beroende på vilken ugn du har.
  9. Hoppas att det skall smaka!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.