Spritsa chokladkakan med en blandning av philadelphiaost, choklad, florsocker, mandellikör och pekannötter.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175º.
Smörj och bröa en rund kransform som rymmer ca 1 ½ l. Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i hett vattenbad eller i mikron ca 1 minut på full effekt.
- Vispa äggvitorna hårt. Vispa rumstempererat smör och socker poröst och tillsätt en äggula i taget, under fortsatt vispning.
- Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en skål. rör ner mjölblandningen växelvis med grädde och smält choklad. Tillsätt grovhackade pekannötter och vänd till sist ner äggvitorna. Klicka ner smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 1 timme.
- Låt kakan stå 5 minuter i formen innan den stjälps upp på sockrat smörpapper. Låt den kallna.
- Garnering:
Blanda ost, smält choklad, florsocker och mandellikör i en skål. Spritsa små klickar på kakan vid serveringen och lägg en pekannöt på varje klick.
Publicerat den
22 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar