Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med pekannötter

 
Skriv ut

Spritsa chokladkakan med en blandning av philadelphiaost, choklad, florsocker, mandellikör och pekannötter.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175º. Smörj och bröa en rund kransform som rymmer ca 1 ½ l. Bryt chokladen i bitar och smält den i en skål i hett vattenbad eller i mikron ca 1 minut på full effekt.
  2. Vispa äggvitorna hårt. Vispa rumstempererat smör och socker poröst och tillsätt en äggula i taget, under fortsatt vispning.
  3. Blanda vaniljsocker, mjöl och bakpulver i en skål. rör ner mjölblandningen växelvis med grädde och smält choklad. Tillsätt grovhackade pekannötter och vänd till sist ner äggvitorna. Klicka ner smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen, ca 1 timme.
  4. Låt kakan stå 5 minuter i formen innan den stjälps upp på sockrat smörpapper. Låt den kallna.
  5. Garnering: Blanda ost, smält choklad, florsocker och mandellikör i en skål. Spritsa små klickar på kakan vid serveringen och lägg en pekannöt på varje klick.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.