Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkaka med svarta vinbär

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Wow! Svartvinbärssylten kan med fördel bytas ut mot motsvarande mängd färska osötade bär.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150ºC. Skålla, skala och hacka mandeln. Resultatet ska vara som grovt mjöl. Vispa fyra äggulor, ett helt ägg och socker tills det blir vitt. Spara de fyra äggvitorna till senare.
  2. Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Låt svalna något och rör sedan ner det i äggsmeten. Tillsätt den finhackade mandeln och vänd ner sylten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd snabbt men försiktigt ner dem i smeten. Häll genast smeten i en smord och mjölad springform eller i en liten långpanna och låt kakan grädda ca 50 minuter. Koka upp Crème de Cassis och socker i en liten kastrull. Häll den varma lagen över äggulorna under kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills krämen kallnat. Blanda sedan krämen med crème fraiche eller vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.