Wow! Svartvinbärssylten kan med fördel bytas ut mot motsvarande mängd färska osötade bär.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150ºC. Skålla, skala och hacka mandeln. Resultatet ska vara som grovt mjöl.
Vispa fyra äggulor, ett helt ägg och socker tills det blir vitt. Spara de fyra äggvitorna till senare.
- Smält smör och choklad tillsammans över vattenbad. Låt svalna något och rör sedan ner det i äggsmeten.
Tillsätt den finhackade mandeln och vänd ner sylten. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd snabbt men försiktigt ner dem i smeten.
Häll genast smeten i en smord och mjölad springform eller i en liten långpanna och låt kakan grädda ca 50 minuter.
Koka upp Crème de Cassis och socker i en liten kastrull. Häll den varma lagen över äggulorna under kraftig vispning. Fortsätt att vispa tills krämen kallnat. Blanda sedan krämen med crème fraiche eller vispad grädde.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar