Kladdkaka möter cookie.
Så goda att man inte tror det är sant.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Bryt choklad i bitar och smält i en skål över vattenbad eller i mikro. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Ta chokladen från värmen.
Tillsätt fröna i chokladen tillsammans med kaffet.
Blanda runt och låt stå.
- Blanda mjöl, kakao, bakpulver och ½ tsk salt i en skål.
Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
- Tillsätt chokladsmeten, lite i taget under vispning, tills det är slätt.
Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen.
Låt vila i 10 minuter.
- Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av en sked, ca 4 cm ifrån varandra.
Grädda i ugnen 10-12 minuter.
Låt kakorna svalna.
Publicerat den
14 maj 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Läste också detta recept i tidningen Buffe med kocken Marcus och blev så sugen att testa detta goda recept..