Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkladdkakor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 24 portioner
Skriv ut

Kladdkaka möter cookie. Så goda att man inte tror det är sant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Bryt choklad i bitar och smält i en skål över vattenbad eller i mikro. Skär ett snitt i vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Ta chokladen från värmen. Tillsätt fröna i chokladen tillsammans med kaffet. Blanda runt och låt stå.
  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och ½ tsk salt i en skål. Vispa smör, socker och farinsocker lätt och pösigt med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget under fortsatt vispning.
  3. Tillsätt chokladsmeten, lite i taget under vispning, tills det är slätt. Sänk hastigheten och blanda ner mjölblandningen. Låt vila i 10 minuter.
  4. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. Klicka ut smeten med hjälp av en sked, ca 4 cm ifrån varandra. Grädda i ugnen 10-12 minuter. Låt kakorna svalna.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • nallepuh73 14 maj 2010

    Läste också detta recept i tidningen Buffe med kocken Marcus och blev så sugen att testa detta goda recept..

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.