Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkola med pepparmint

 
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Jättegod, mörk och seg chokladkola.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält smör i en tjockbottnad, rymlig kastrull. Dra kastrullen av värmen och vispa ut kakaon i smöret utan att det bildas klumpar.
  2. Tillsätt vispgrädde, strösocker, sirap och glykos. Koka kolan tills den är 120 grader. Har du ingen termometer kan du i stället göra kulprovet. Tilllsätt pepparmintsoljan och rör om.
  3. Smörj 1 form (ca 20x30 cm) med lite olja, eller täck den med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och låt stelna i minst 4 timmar, gärna över natten.
  4. Klipp eller skär ut kolor i önskad storlek.
  5. Tips! Glykos finns på apoteket. Det tillsätts för att kolan inte ska sockra sig samt hålla sig seg och bland.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.