En kyss av söt choklad, krämig tryffel och kylande mint. Dessa små kakor är verkligen en smakupplevelse.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Blanda mandelmassarivet med matfettet. Rör ihop till en smidig och porös smet, för hand eller med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget.
- Häll smeten i en liten långpanna, 20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Ta med ett runt kakmått, ca 4 cm i diameter, ut 25 kakor.
- Gör chokladglasyren. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred chokladen på och runt om varje kaka. Lägg kakorna på bakplåtspapper. Låt dem stelna på en sval plats.
- Gör tryffeln. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Koka upp grädden tillsammans med matfettet. Observera att det går fort då mängden är så liten.
- Blanda under kraftig vispning den heta gräddblandningen med chokladen. Låt tryffelsmeten stelna. Rör i den då och då. Spritsa tryffel i en ring ovanpå kanten av varje kaka.
- Gör mintglasyren. Blanda florsockret med lite vatten. Smaksätt med mintolja. Fyll tryffelringarna med mintglasyren. Låt kakorna stå svalt tills de ska serveras.
Publicerat den
17 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar