Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladkyssar med mintglasyr

 
  • Serverar: 25 portioner
Skriv ut

En kyss av söt choklad, krämig tryffel och kylande mint. Dessa små kakor är verkligen en smakupplevelse.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan. Blanda mandelmassarivet med matfettet. Rör ihop till en smidig och porös smet, för hand eller med elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget.
  2. Häll smeten i en liten långpanna, 20x30 cm, gärna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Stjälp upp kakan och låt den kallna. Ta med ett runt kakmått, ca 4 cm i diameter, ut 25 kakor.
  3. Gör chokladglasyren. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Bred chokladen på och runt om varje kaka. Lägg kakorna på bakplåtspapper. Låt dem stelna på en sval plats.
  4. Gör tryffeln. Smält chokladen i vattenbad eller i mikron. Koka upp grädden tillsammans med matfettet. Observera att det går fort då mängden är så liten.
  5. Blanda under kraftig vispning den heta gräddblandningen med chokladen. Låt tryffelsmeten stelna. Rör i den då och då. Spritsa tryffel i en ring ovanpå kanten av varje kaka.
  6. Gör mintglasyren. Blanda florsockret med lite vatten. Smaksätt med mintolja. Fyll tryffelringarna med mintglasyren. Låt kakorna stå svalt tills de ska serveras.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.