Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med balsamicomarinerade jordgubbar

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Enkelt och gott

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela chokladen i bitar och smält över vattenbad eller i mikron. Rör ner äggulor och kaffe i chokladen och låt svalna. Vispa grädden tjock (men inte för hård) och vänd ner hälften i chokladen. Blanda väl. Ta undan lite till garnering och tillsätt resten av grädden till moussen. Blanda om. Häll upp i portionsformar eller glas, toppa gärna med vispad grädde. Låt stelna i kyl 2-3 timmar.
  2. Jordgubbar: Ansa och dela jordgubbarna. Smält råsockret, tillsätt vinäger och portvin. Låt koka ihop någon minut tills det blir simmigt. Kyl ner.
  3. Vänd ner jordgubbarna strax före servering och servera dem till chokladmoussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.