Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med jordgubbar och basilikasås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Choklad, jordgubbar och basilika. Tre överraskningar i ett.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela äggen och vispa vitorna till hårt skum. Blanda fruktsockret och gulorna. Smält chokladen i mikron eller över vattenbad.
  2. Häll den smälta chokladen i äggulorna och rör sedan samman smeten med äggvitorna. Fördela smeten i formar eller glas och låt stå kallt i ett par timmar.
  3. Häll vatten och fruktsocker i en kastrull och koka upp, låt sjuda ett par minuter på låg värme. Mixa basilikan tillsammans med sockerlagen till en sås. Skiva jordgubbar och lägg upp på fat tillsammans med chokladmoussen. Häll såsen över jordgubbarna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.