Mousse med mycket chokladsmak som serveras med ett läckert tillbehör av nötter och frukt i karamellsås.
Instruktioner
- Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Rör ner äggulorna och låt svalna något.
- Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast skum. Rör ner ½ av äggvitorna i chokladsmeten och vänd sedan ner resten i chokladsmeten.
- Häll upp moussen i glas eller portionsformar eller i en stor form. Ställ i kyl i minst 4 timmar, i stor form kan det ta något längre tid för moussen att stelna.
- Skär ananasen och päronet i små tärningar. Hacka valnötterna i bitar.
- Koka socker och vatten till 100 grader, då är lagen en tjock sirap och bubblorna är 1 cm stora. Hetta undertiden upp grädden. Tillsätt grädden till sockerlagen och låt det koka samman någon minut.
- Ta från värmen och lägg ner nötterna och frukten. Låt kallna.
- Servera karamellsåsen på moussen eller vid sidan om.
Publicerat den
31 oktober 2012
Liknande recept
Skriv kommentar