Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med karamellsås

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Mousse med mycket chokladsmak som serveras med ett läckert tillbehör av nötter och frukt i karamellsås.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finhacka chokladen och lägg den i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Rör ner äggulorna och låt svalna något.
  2. Vispa äggvitorna till ett skum. Tillsätt sockret och vispa till en fast skum. Rör ner ½ av äggvitorna i chokladsmeten och vänd sedan ner resten i chokladsmeten.
  3. Häll upp moussen i glas eller portionsformar eller i en stor form. Ställ i kyl i minst 4 timmar, i stor form kan det ta något längre tid för moussen att stelna.
  4. Skär ananasen och päronet i små tärningar. Hacka valnötterna i bitar.
  5. Koka socker och vatten till 100 grader, då är lagen en tjock sirap och bubblorna är 1 cm stora. Hetta undertiden upp grädden. Tillsätt grädden till sockerlagen och låt det koka samman någon minut.
  6. Ta från värmen och lägg ner nötterna och frukten. Låt kallna.
  7. Servera karamellsåsen på moussen eller vid sidan om.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.