Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse med passionsfrukt och päron

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En underbart god mousse. Om du använder en choklad som innehåller 60-70 % kakao måste du minska chokladmängden till 375 g.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör en vaniljsås genom att koka upp grädde och mjölk tillsammans med den skårade vaniljstången.
  2. Rör under tiden ihop sockret och äggulorna. Häll gräddmjölken över äggvispet och rör om tills sockret smält. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud försiktigt, det får inte koka. Rör hela tiden tills det tjocknar och häll sedan såsen över den finhackade chokladen. Rör ihop till en slät kräm. Låt svalna.
  3. Vänd försiktigt ner den lättvispade grädden och rör samman. Lägg den i en bunke och plasta över den. Ställ i kylen minst 1 timme.
  4. Frukten: Koka upp socker och vatten. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet, ställ åt sidan.
  5. Skala päronen och skär i klyftor, ta bort kärnhusen. Lägg klyftorna i lagen, tillsätt citronsaft och skal och koka tills päronklyftorna är mjuka. Blanda i passionsfruktköttet.
  6. Lägg upp frukten på tallrikar och servera med moussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.