En underbart god mousse. Om du använder en choklad som innehåller 60-70 % kakao måste du minska chokladmängden till 375 g.
Instruktioner
- Gör en vaniljsås genom att koka upp grädde och mjölk tillsammans med den skårade vaniljstången.
- Rör under tiden ihop sockret och äggulorna. Häll gräddmjölken över äggvispet och rör om tills sockret smält. Häll tillbaka allt i kastrullen och sjud försiktigt, det får inte koka. Rör hela tiden tills det tjocknar och häll sedan såsen över den finhackade chokladen. Rör ihop till en slät kräm. Låt svalna.
- Vänd försiktigt ner den lättvispade grädden och rör samman. Lägg den i en bunke och plasta över den. Ställ i kylen minst 1 timme.
- Frukten: Koka upp socker och vatten. Dela passionsfrukterna och skrapa ur fruktköttet, ställ åt sidan.
- Skala päronen och skär i klyftor, ta bort kärnhusen. Lägg klyftorna i lagen, tillsätt citronsaft och skal och koka tills päronklyftorna är mjuka. Blanda i passionsfruktköttet.
- Lägg upp frukten på tallrikar och servera med moussen.
Publicerat den
20 april 2008
Liknande recept
Skriv kommentar