Delikat och klockren dessert där gästerna blir förvånade över kocken! Det blir mycket kaka i receptet. Skär upp det som behövs och frys sedan in resten.
Instruktioner
- Lägg gelatinbladet i blöt. Hacka chokladen och smält den i vattenbad. Tok vispa ägg, äggulor och socker poröst. Värm kaffet och smält i gelatinbladet. Blanda ner kaffet i äggvispet under omrörning.
- Blanda sedan i den smälta chokladen och salt. Vispa grädden och rör försiktigt ner den i chokladsmeten. Häll över i en skål och låt stå minst 2-3 timmar i kylen.
- Blanda mandelmassa och smör smidigt till mazarinkakan. Tillsätt ägg och slutligen mjöl. Häll över i en smörpappersklädd form. Baka på 200 grader ca 12 minuter.
Låt svalna.
- Skär kakan i portionsbitar och om man vill, rosta i ugnen på 250 grader ca 6 minuter före servering. Det blir mycket kaka det här. Skär upp det som behövs och frys sedan in resten.
- Rårör bären var för sig med socker.
- Lägg en mazarinskiva på ett fat, gör en oval kula med chokladmoussen med hjälp av en matsked och lägg ovanpå mazarinkakan. Servera rårörda bär i skålar vid sidan om så får alla gäster ta själv.
Publicerat den
31 augusti 2012
Liknande recept
Skriv kommentar