Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse och mangosalsa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Härligt söt mango kryddad med lite chili och ingefära lyfter chokladmoussen till nya höjder!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Låt gelatinet ligga i rikligt med kallt vatten 5-10 minuter.
  2. Dela äggen i vitor och gulor. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
  3. Krama ur gelatinet och låt det smälta i den varma chokladen. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt yoghurten och blanda väl.
  4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Låt stå kallt till moussen börjar stelna.
  5. Dela en plastficka i fyra remsor, rulla samman och fäst med tejp så det blir fyra cylindrar. Ställ dem i en bakform. Spritsa ner mousse i rören och låt stå i frysen minst 3 tim.
  6. Ta ut och ta av plasten 30 min. före servering. Moussen kan också serveras i små glas eller skålar.
  7. Salsa: Skala och tärna mangon fint. Blanda mango, chili (ta pyttelite i taget), ingefära, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt, smaka av och servera salsan till den halvfrysta chokladmoussen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.