Härligt söt mango kryddad med lite chili och ingefära lyfter chokladmoussen till nya höjder!
Instruktioner
- Låt gelatinet ligga i rikligt med kallt vatten 5-10 minuter.
- Dela äggen i vitor och gulor. Bryt chokladen i bitar och smält den över vattenbad.
- Krama ur gelatinet och låt det smälta i den varma chokladen. Rör ner äggulorna, en i taget. Tillsätt yoghurten och blanda väl.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i chokladsmeten. Låt stå kallt till moussen börjar stelna.
- Dela en plastficka i fyra remsor, rulla samman och fäst med tejp så det blir fyra cylindrar. Ställ dem i en bakform. Spritsa ner mousse i rören och låt stå i frysen minst 3 tim.
- Ta ut och ta av plasten 30 min. före servering. Moussen kan också serveras i små glas eller skålar.
- Salsa: Skala och tärna mangon fint. Blanda mango, chili (ta pyttelite i taget), ingefära, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt, smaka av och servera salsan till den halvfrysta chokladmoussen.
Publicerat den
1 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar