Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladmousse på hallonspegel

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Avsluta middagen med en läcker dessert. Det känns extra lyxigt när du vet att den står färdig i kylen, bara att lägga upp och garner

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i en skål. Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta Ta upp skålen.
  2. Tillsätt kaffe och äggulor en i taget under fortsatt omrörning. Rör ner apelsinskal och likör. Låt allt kallna.
  3. Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner det försiktigt i chokladsmeten. Ställ skålen kallt minst några timmar.
  4. Lägg de tinade bären i en mixer eller matberedare och kör till puré. Söta med florsocker och späd eventuellt såsen med lite vatten.
  5. Lägg en spegel av hallonsåsen på 4 tallrikar. Ta upp chokladmoussen med vattensköljd sked och lägg upp och garnera som på bilden.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.