Avsluta middagen med en läcker dessert. Det känns extra lyxigt när du vet att den står färdig i kylen, bara att lägga upp och garner
Instruktioner
- Bryt sönder chokladen och lägg bitarna i en skål. Ställ skålen i en kastrull med kokande vatten. Låt chokladen smälta Ta upp skålen.
- Tillsätt kaffe och äggulor en i taget under fortsatt omrörning. Rör ner apelsinskal och likör. Låt allt kallna.
- Vispa äggvitorna till hårt skum och rör ner det försiktigt i chokladsmeten. Ställ skålen kallt minst några timmar.
- Lägg de tinade bären i en mixer eller matberedare och kör till puré. Söta med florsocker och späd eventuellt såsen med lite vatten.
- Lägg en spegel av hallonsåsen på 4 tallrikar. Ta upp chokladmoussen med vattensköljd sked och lägg upp och garnera som på bilden.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar