Hallon och choklad är en sällsynt lyckad kombination.
Använd choklad med 60-70% kakaohalt för bästa resultat.
Instruktioner
- Låt hallonen tina och rinna av, om du använder djupfrysta.
- Värm ugnen till 200 ° och ställ ut muffinsformarna på en ugnsplåt.
- Smält choklad och smör i en bunke över vattenbad.
Mät upp florsocker i en skål, knäck i äggen och vispa ihop till en jämn smet.
Slå chokladblandningen över äggvispet och blanda till en jämn smet. Sikta i mjölet, lite i taget, och rör ner i chokladsmeten. Avsluta med att röra i hallonen.
- Slå upp smeten i formarna och grädda i ugnen i 8–10 minuter, muffinsen ska vara kladdiga i mitten.
Låt dem svalna på galler och njut dem rumstempererade.
- Tips!
Tänk på att pressa ut vätskan ur frysta bär ordentligt.
Spar en deciliter av vätskan, koka ihop den med ett par matskedar socker till en simmig sås och använd den till att dekorera med.
- Ogräddade eller gräddade muffins går att frysa. Gräddade kan även förvaras i kylen någon vecka, men ta ut dem i god tid före servering så att smaken kommer till sin rätt.
Publicerat den
1 november 2008
Liknande recept
Skriv kommentar