Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med apelsinsmak

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 3 timmar
Skriv ut

Choklad och apelsin är en underbar kombination. Det här är en lite smalare pajvariant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en pajdeg som får ligga kallt i 30 minuter. Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel. Grädda i 200 grader i 15 minuter.
  2. Bryt chokladen i bitar, smält försiktigt i omgångar i mikron eller i vattenbad. Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter. Krama ur och smält på mycket svag värme. Blanda kesella, ägg och juice. Rör i gelatinet och chokladen. Häll blandningen i pajskalet. Låt stå kallt att stelna, minst i 2 timmar.
  3. Dekorera med skivor eller klyftor av apelsin, alternativt syltade apelsinskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.