- Serverar: 6-8 portioner
- Tid: 3 timmar
Skriv ut
Choklad och apelsin är en underbar kombination. Det här är en lite smalare pajvariant.
Instruktioner
- Finfördela smöret i mjölet. Tillsätt kallt vatten och arbeta ihop till en pajdeg som får ligga kallt i 30 minuter.
Tryck ut degen i en pajform, nagga botten med en gaffel.
Grädda i 200 grader i 15 minuter.
- Bryt chokladen i bitar, smält försiktigt i omgångar i mikron eller i vattenbad.
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 minuter.
Krama ur och smält på mycket svag värme.
Blanda kesella, ägg och juice. Rör i gelatinet och chokladen. Häll blandningen i pajskalet. Låt stå kallt att stelna, minst i 2 timmar.
- Dekorera med skivor eller klyftor av apelsin, alternativt syltade apelsinskal.
Publicerat den
2 april 2010
Liknande recept
Skriv kommentar