En drömdessert som får varje baddräktsbantare på fall. Som tur är behöver man bara en liten bit för att känna sig nöjd.
Instruktioner
- Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
- Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt det sedan kallna.
- Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Låt stå cirka 5 minuter.
- Blanda mjölk, ägg, kakao och strösocker i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.
- Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Lägg dem i chokladkrämen och låt dem smälta under omrörning. Låt krämen svalna något. Fördela den därefter i pajskalet.
- Vispa grädden och fyll en spritspåse med den. Garnera pajen med grädden och väl avrunna mandarinklyftor.
Publicerat den
23 juni 2010
Liknande recept
Skriv kommentar