Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med gräddgaller

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

En drömdessert som får varje baddräktsbantare på fall. Som tur är behöver man bara en liten bit för att känna sig nöjd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med pajdegen. Sätt ugnen på 225 grader. Hacka samman mjöl, matfett och socker, gärna i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop allt till en deg.
  2. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda pajskalet mitt i ugnen cirka 15 minuter. Låt det sedan kallna.
  3. Gör fyllningen. Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten. Låt stå cirka 5 minuter.
  4. Blanda mjölk, ägg, kakao och strösocker i en kastrull. Låt blandningen koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och rör ner vaniljsockret.
  5. Ta upp gelatinbladen ur vattnet. Lägg dem i chokladkrämen och låt dem smälta under omrörning. Låt krämen svalna något. Fördela den därefter i pajskalet.
  6. Vispa grädden och fyll en spritspåse med den. Garnera pajen med grädden och väl avrunna mandarinklyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.