Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpaj med pekannötter

 
  • Serverar: 8 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En söt avslutning som gärna serveras med lättvispad grädde eller vaniljglass av god kvalitet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Kör mjöl, kakao, salt och tärnat smör till en smidig deg i matberedare. Tryck ut den i en pajform och förgrädda skalet ca 12 minuter.
  2. Sänk värmen till 200 grader. Vispa ihop ägg, råsocker, salt och vaniljpulver eller urskrapade vaniljfrön. Rör i smöret.
  3. Fördela nötterna i pajskalet och häll över smeten. Grädda i ca 20 minuter tills smeten stannat. Serveras ljummen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.