Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladpannacotta med hallongrädde

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

=)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 min. Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta bort kastrullen ifrån plattan. Pressa ur vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp. Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller tills pannacottan har stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.
  2. Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan. Dekorera ev med någon chokladbit.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.