Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladplättar med hallon, banan och glass

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fira med en riktig smaskig dessert! Bygg på höjden med chokladplättar, hallon, banan, vaniljglass och riktigt med mörk smält choklad på toppen. Alla kommer älska den!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa samman ägg, vetemjöl och mjölk till en slät smet. Ta hälften av mjölken först så är det lättare att få smeten klimpfri. Tillsätt salt, socker och smält smör.
  2. Bryt chokladen i bitar och lägg i en tallrik. Smält på full effekt i mikron, ca 1 1/2 minut. Eller smält chokladen över en kastrull med kokande vatten. Rör till sist ner den smälta chokladen i plätt-smeten.
  3. Grädda plättar i en plättlagg och låt dem svalna. Varva plättar, banan, hallon och glass i två lager. Avsluta med glass. Smält mer choklad på samma sätt som tidigare och ringla över. Pudra över florsocker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.