Fira med en riktig smaskig dessert! Bygg på höjden med chokladplättar, hallon, banan, vaniljglass och riktigt med mörk smält choklad på toppen. Alla kommer älska den!
Instruktioner
- Vispa samman ägg, vetemjöl och mjölk till en slät smet. Ta hälften av mjölken först så är det lättare att få smeten klimpfri. Tillsätt salt, socker och smält smör.
- Bryt chokladen i bitar och lägg i en tallrik. Smält på full effekt i mikron, ca 1 1/2 minut. Eller smält chokladen över en kastrull med kokande vatten. Rör till sist ner den smälta chokladen i plätt-smeten.
- Grädda plättar i en plättlagg och låt dem svalna. Varva plättar, banan, hallon och glass i två lager. Avsluta med glass. Smält mer choklad på samma sätt som tidigare och ringla över. Pudra över florsocker.
Publicerat den
1 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar