Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrulle med punschgrädde och kumquats

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Kraftig chokladsmak i en lätt, luftig kaka med kanelkokta kumquats.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kumquats: Skölj och borsta frukterna, halvera dem och ta bort kärnorna. Lägg dem i kokande vatten och låt koka 1 minut. Häll av vattnet. Koka upp socker, vatten och kanelstång. Lägg i frukterna och låt koka ca 10 minuter. Dra från värmen och låt stå minst 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Chokladbotten: Separera gulor och vitor. Vispa gulorna med socker i kastrull över svag värme tills spår som du gör med vispen på kastrullbotten inte flyter ihop. Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner lite av äggulevispet i den smälta chokladen och blanda sedan ner chokladen i äggulevispet.
  3. Vispa vitorna till hårt skum. Vänd ned lite av äggvitan i chokladsmeten och sedan resten. Häll ut smeten i en liten långpanna, ca 22x35 cm med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills den har stannat på ytan. Strö över socker på ytan av kakan och stjälp upp den på bakplåtspapper. Lossa gräddningspapperet försiktigt. Pensla med kallt vatten om det inte lossnar. Låt kakan svalna under lätt fuktat papper eller duk.
  4. Vispa grädden och smaka av med punsch. Bred grädden på den avsvalnade botten, rulla ihop från långsidan.
  5. Sikta över kakao och eventuellt florsocker, servera med kumquats eller hallon.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.