Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladrutor med apelsin och mandel

 
Skriv ut

En riktigt god kaka som bakas i lånpannan! Kan det bli bättre.....massa kakor direkt!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 175 grader och klä en ugnslångpanna (30 x 40 cm) med bakplåtspapper. Hacka mandeln och apelsinskalet (om du använder hela skal).
  2. Smält smöret i en kastrull och lägg i chokladen bruten i bitar. Flytta kastrullen från värmen och låt chokladen smälta i det varma smöret. Vispa ägg och socker riktigt fluffigt.
  3. Blanda mjöl, kakao, vanilj och bakpulver i en skål. Rör försiktigt ner mjölblandningen och chokladen i äggsmeten. Tillsätt apelsinskal, hälften av den hackade mandeln samt citruslikören och vänd ner i smeten.
  4. Häll ut smeten i långpannan och strö över resterande mandel. Grädda ca 20 minuter och passa noga så kakan inte blir övergräddad utan fortfarande är saftig.
  5. Tips: något snyggare blir bitarna om man kan bärga sig tills kakan svalnat en aning innan den skärs upp...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.