Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladsemlor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Nya favoritsemlan för alla chokladälskare och det är man ju, chokladälskare.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader.
  2. Smula ner jästen i en degbunke. Smält matfett och choklad på svag värme. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig.
  3. Tillsätt socker, vaniljsocker, ägg, hjorthornssalt och det mesta av vetemjölet. Knåda degen kraftigt tills den är blank och smidig. Låt den jäsa under duk ca 30 minuter.
  4. Mal under tiden mandeln till fyllning 1 och rör samman mandeln med socker och äggvita.
  5. Stjälp upp degen på bakbordet och knåda den smidig på nytt. Dela degen i ca 20 lika stora bitar. Forma runda släta bullar.
  6. Gör en fördjupning i varje bulle och lägg i lite fyllning. Jämna till bullarna och ställ dem på bakpappersklädda plåtar.
  7. Låt bullarna jäsa under duk ca 30 minuter.
  8. Rör ut äggulan med lite mjölk och pensla bullarna med det. Grädda mitt i ugnen ca 8-10 minuter. Låt bullarna kallna på galler under duk.
  9. Vispa grädden och rör ner finhackad eller riven choklad. Skär av ett lock på varje bulle. Spritsa eller klicka på grädden. Lägg på locket.
  10. Bryt chokladen i bitar och smält den i vattenbad med 1 msk vatten. Rör samman florsocker med 1-1 ½ msk vatten till en jämn, ganska tjock smet. Rör försiktigt ner chokladen i sockersmeten.
  11. Bred lite glasyr på locken.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Lomlom 1 mars 2014

    Dessa ska jag testa i år, ifjol gjorde jag utifrån ett recept i en tidning och de blev bara små, kompakta och torra bullar. Dom här ser smarriga ut!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.