Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladskorpor

 
Skriv ut

Jättegoda skorpor, de smakar som kakor men mamma tyckte att de va väldigt goda till kaffet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda socker, flingsalt, vetemjöl, kakao, bakpulver och vänd ner det i äggsmeten.
  3. Hacka chokladen grovet och rör ihop det med degen. Tillsätt olivolja och vatten och arbeta ihop degen till en kladdig deg.
  4. Forma degen till avlånga rullar och lägg på plåt med bakpapper. Grädda längderna i ca 25 minuter ta ut dom och sänk ugnen till 125 grader.
  5. Skiva rullarna till ungefär 1 cm tjocka skivor.
  6. Lägg dem på plåten och rosta dom i ugnen ca 10 minuter sänk sedan till 75 grader och torka som i 5-6 timmar med ugnsluckan på glänt. Förvara torrt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.