Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Chokladskorpor med konjakskräm

 
  • Serverar: 25-30 portioner
Skriv ut

En perfekt liten skorpa att njuta till kaffet. Skorporna håller sig spröda i en burk på torr plats väldigt länge. Krämen blir godare om den får stå en stund i kylen och mogna innan den serveras.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bakpulver, vaniljsocker och socker. Vispa ihop ägg, filmjölk och smör. Häll det i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
  2. Rulla ut degen i två längder, lika långa som plåten. Lägg dem på en bakplåtspapper på en plåt. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och skär längderna med tandad kniv i sneda bitar.
  3. Lägg skorporna med snittytan upp och grädda dem ca 5 minuter till. Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt skorporna stå kvar någon timme i ugnen.
  4. Rör ihop färskost, florsocker och konjak. Låt krämen stå i kylen minst 1 timme för att mogna. Bred kräm på skorporna och servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.