En perfekt liten skorpa att njuta till kaffet.
Skorporna håller sig spröda i en burk på torr plats väldigt länge.
Krämen blir godare om den får stå en stund i kylen och mogna innan den serveras.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225°.
Smält smöret och låt det svalna något. Blanda mjöl, havregryn, kakao, bakpulver, vaniljsocker och socker.
Vispa ihop ägg, filmjölk och smör. Häll det i mjölblandningen och arbeta snabbt ihop till en deg.
- Rulla ut degen i två längder, lika långa som plåten.
Lägg dem på en bakplåtspapper på en plåt.
Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. Ta ut och skär längderna med tandad kniv i sneda bitar.
- Lägg skorporna med snittytan upp och grädda dem ca 5 minuter till.
Stäng av ugnen och öppna luckan på glänt. Låt skorporna stå kvar någon timme i ugnen.
- Rör ihop färskost, florsocker och konjak. Låt krämen stå i kylen minst 1 timme för att mogna.
Bred kräm på skorporna och servera.
Publicerat den
15 februari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar